Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009

ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ...

Είπα να περάσω ένα ήσυχο απόγευμα. Μ' αρέσουν τα ήσυχα απογεύματα. Μακριά από το θόρυβο της πόλης, δίπλα στο τζάκι, χαλαρώνοντας στο υδρομασ....

cuttttttt!!!

Ώπα μεγάλε ξύπνα, μου λέει ένας άγνωστος στο λεωφορείο της επιστροφής απο τα κάτεργα. Κρίμα, λέω, ξανά πίσω στη πραγματικότητα. Σας πήρε ο ύπνος μου φαίνεται. Να σας πω μία ιστορία τότε.

Μία φορά και ένα καιρό υπήρχε ένα μικρό παιδάκι. Ήταν δεν ήταν 8 χρονών. Είναι βράδυ καλοκαιριού. Γύρω του κόσμος πολύς. Αυτό είναι σκαρφαλωμένο στους ώμους του πατέρα του και στο χέρι του έχει μία σημαία. Όχι δεν είναι στο γήπεδο. Ούτε στην παρέλαση. Είναι η πρώτη του επαφή με τα κόμματα. Αισθάνεται όμορφα. Για τελευταία φορά.

Μεγαλώνοντας αποκτά δικές του απόψεις, σκέψεις, προβληματισμούς. Και εκεί τα συναντά. Του φαίνονται αγριεμένα. Του λένε πως τις απόψεις του πρέπει να τις οριοθετήσει. Να τις καλουπώσει. Δεν το δέχεται, το προσπερνά. Ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι για σπουδές και αυτά τα πιστεύω του τα βλέπει όλο και πιο καθαρά. Κι όμως τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Του λένε ότι πρέπει κάποιον να στηρίξει, κάποιον να ακολουθήσει. Πρέπει επιτέλους να μπει σε ένα κόμμα, να πολιτευτεί, με την κακή την έννοια. Έτσι μόνο θα πας μπροστά του λένε. Περίεργο του φαίνεται. Γιατί να υπάρχουν όλοι αυτοί οι κομματικοί μηχανισμοί σε χώρους ελεύθερης σκέψης, εκπαιδευτικούς. Να υπάρχουν κόμματα που κυβερνούν να το δεχτώ, αλλά τι να τα κάνουν στα 18 τους τ' αμούστακα παιδιά. Μήπως για να παίζουν τις καθημερινές που δεν έχει ποδόσφαιρο. Παράξενο.

Περνούν τα χρόνια και ήρθε η ώρα για δουλειά. Να προχωρήσει. Και τι να δει. Υπάρχουν κόμματα και γι' αυτό. Μηχανισμοί για να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα του στη δουλειά, να υποθηκεύουν το μέλλον του και να κερδίζουν σε είδος αλλά και χρήμα. Τέλεια. Πρέπει πάλι να ψηφίσω. Πόσες κάλπες μπορώ ακόμη να αντέξω. Έλεος.

Δεν χρειάζεται για να πάω στη τουαλέτα να έρθει κάποιο κομματικό στέλεχος και να μου υποδείξει το πώς. Μπορούμε και μόνοι μας να οργανώσουμε ομάδες που να διεκδικούν αυτά που επιδιώκουμε. Γιατί να είναι ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΚΝΕ, ΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΣΚΕ, ΟΝΝΕΔ, ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ, ΠΑΣΚ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΔΑΠ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΑΣΚ ΠΟΣΔΕΠ,...
Γιατί να είναι ΜΠΛΕ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΚΟΚΚΙΝΗ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΜΩΒ ΚΟΚΚΟΥΣ

Ήμαρτον πλέον με τους άχρηστους... Τέλος στο παιδομάζωμα...

3 σχόλια: