Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Το δις εξαμαρτείν και τα δις €...

Δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ ή χαρτορίχτρα για να διαβάσεις τα σημάδια. Μία μικρή αναδρομή αν κάνεις στο παρελθόν δεν θα 'χεις πρόβλημα. Ποια είναι αυτή η μικρή αναδρομή;


Δεν πάνε λίγοι μήνες, που εταιρεία από τα εμιράτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Μέσω του εκπρόσωπου της κινήθηκε επεκτατικά συγχωνεύοντας ομίλους τραπεζών και αγοράζοντας μεγάλο ποσοστό του τότε κρατικού ΟΤΕ, για να δώσει ώθηση στον πλέον εύπορο και εξελίξιμο κρατικό τεχνολογικό προϊόν. Βέβαια, είναι λεπτομέρεια να αναφέρουμε ότι σε διάστημα ολίγων μηνών, ο κολοσσός αυτός είχε καταφέρει για ιδίων όφελος μία από της καλύτερες αγοροπωλησίες που θα μπορούσε, αφήνοντας έκθετη την πολιτική ηγεσία, η οποία αδυνατούσε να πραγματοποιήσει μόνη της κάτι τέτοιο, κάνοντας τον ΟΤΕ Γερμανό.

Ερχόμαστε στο σήμερα. Κρατικό προϊόν, ολίγον τι ξεπεσμένο, αλλά με μεγάλα και πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, έμψυχα και άψυχα, βγαίνει στο σφυρί. Κάνεις δεν θέλει να αγοράσει σε πρώτη φάση απ' ευθείας από την κυβέρνηση και ο κολοσσός αρχίζει το παιχνίδι του. Αναγκάζει τεχνηέντως το κράτος να του δώσει την εταιρία, χωρίς διαγωνισμό, σε χαμηλότερη τιμή και στο ίδιο πρόσωπο.

Τι να περιμένουμε λοιπόν. Ότι όταν τελειώσει με το συγύρισμα της εταιρείας, ο κολοσσός, θα αποφασίσει να την δώσει πίσω στο ελληνικό Δημόσιο. Για ποιόν λόγο; Για τη φουκαριάρα τη μάνα του; Δύσκολο. Θα κάνει ότι έκανε στο παρελθόν. Θα την πουλήσει σε όποιον δώσει τα πιο πολλά όπως και παλιότερα. Απλά και καπιταλιστικά. Ίσως βέβαια χρειαστεί περισσότερος χρόνος γιατί οι εταιρείες δεν είναι στην ίδια κατάσταση. Και μετά θα φωνάζουν οι κακόμοιροι Έλληνες στην κυβέρνηση γιατί έδωσε τζάμπα κάτι που άξιζε χρυσάφι. Αν υπάρχει η ίδια κυβέρνηση.

Πάει... πέταξε

Υ.Γ. Αφού τουλάχιστον κλείνει καλά "deals" ο άνθρωπος γιατί δεν του τα δίνουμε όλα με ένα πληρεξούσιο και μια προμήθεια μπας και σωθούμε;

Χρησιμοποιήθηκε η "Χαρτορίχτρα" του Γύζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου