Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Εύκολοι στόχοι... Δύσκολες εποχές...

Κατ' αρχάς καταδικάζω κάθε πράξη βίας από όποιον και αν προέρχεται, πόσο μάλλον σε χώρους αθλητισμού όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Νιώθω όμως τόσο αδύναμος μπροστά σε νόμους - τέρατα που προσβάλλουν κάθε έννοια δικαίου στη χώρα αυτή, σε μία χώρα που αν κάτι είχε μείνει όρθιο, ήταν αυτή, η δυνατότητα υπεράσπισης κάθε κατηγορούμενου έως αποδείξεως του εναντίου. Αυτά ξεχάστε τα.
Ιδίως εσείς οι ιδιαίτεροι και παράξενοι πολίτες πο
υ ασχολείστε με τα αθλητικά δρώμενα. Γιατί πλέον οι εποχές αλλάξαν. Από την πλήρη ατιμωρησία περάσαμε στην απόλυτη αυστηρότητα και στην τυφλή επίδειξη των οργάνων εξουσίας. Βέβαια πάλι όχι προς κάθε κατεύθυνση αλλά προς αυτή που μας συμφέρει. Υπάρχει πρόβλημα. Τόσο μεγάλο που ενώνει τους οπαδούς κάθε ομάδας και κάθε χρώματος ενάντια στην καταπάτηση του δικαιώματος υπεράσπισης ενός πολίτη.

Αναφέρω γεγονότα:
1/9/2007 Ξάνθη - Π.Α.Ο.Κ.
Άνθρωπος που είχε πάει να παρακολουθήσει τον αγώνα, πάνω στην αναμπουμπούλα, έχασε το τσαντάκι του το οποίο είχε μέσα προσωπικά στοιχειά, ταυτότητα
κλπ. Γύρισε στη Θεσσαλονίκη όπου δέχτηκε τηλεφώνημα από κάποιον αστυνομικό: - "Ο κύριος τάδε? Σας τηλεφωνούμε από την αστυνομία Ξάνθης, έχει βρεθεί το τσαντάκι σας, μπορείτε να έρθετε να το παραλάβετε…." Ανυποψίαστος ο άνθρωπος, πήγε στην Ξάνθη να το παραλάβει την επόμενη μέρα. Αποτέλεσμα; Αυτόφωρο, 7 μήνες φυλακή, οδηγήθηκε κατευθείαν στις φυλακές Κομοτηνής… Καταδίκη με μόνο στοιχείο ότι βρέθηκε το τσαντάκι του σε εκείνον τον χώρο. Καμιά άλλη μαρτυρία, κανένα απολύτως επιβαρυντικό. Και κανένα δικαίωμα άσκησης άλλου ενδίκου μέσου.
Από το http://rfu.blogspot.com

3/12/2007 Άρης - Α.Ε.Κ.
(από την εφημερίδα. ΤΑ ΝΕΑ) "Το Τριμελές Πλημμελειοδικ
είο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή 10μηνης φυλάκισης τον οπαδό, ο οποίος έφερε μαζί του στο γήπεδο τρεις πυρσούς (βεγγαλικά) και πλέον με το νέο Νόμο Ορφανού, η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι, ο οπαδός οδηγήθηκε αμέσως στις φυλακές!"
Από το http://rfu.blogspot.com

20/12/2007 Α.Ε.Κ. - Villareal
Στο παιχνίδι αναρτήθηκε πανό που έγραφε "Πόλεμο ενάντια στο νέο α(θ)λητικό νόμο"και αποτέλεσε αφορμή για την σύλληψη και φυλάκιση ενός φιλάθλου της Α.Ε.Κ. με ποινή φυλάκισης 15μηνες. Ο φίλαθλος συνελήφθη στο ημίχρονο του αγώνα, το κράτος τον δίκασε και τον έστειλε στις φυλακές Κομοτηνής, από εκεί στο μεταγωγών Θεσσαλονίκης, στις φυλακές Κασσάνδρας και από εκεί στις δικαστικές φυλακές Χίου.
Χωρίς κανένα δικαίωμά έφεσης.

Από το http://libertadaek.blogspot.com

21/02/2009 Π.Α.Ο.Κ. - Ηρακλής
Σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών καταδικάστηκε 35χρονος, που κατηγορούταν για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του συσκευή λέιζερ. Ο 35χρονος συνελήφθη πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Ηρακλή. Μετά την ετυμηγορία του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου θα εκτίσει την ποινή του, η οποία δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα ούτε είναι εξαγοράσιμη.
Από το http://www.athina984.gr


22/03/2009 Α.Ε.Λ. - Π.Α.Ο.Κ. Ένας 19χρονος στρατιώτης καταδικάστηκε σε 45 ημέρες φυλάκιση από το στρατοδικείο της πόλης της Λάρισας για κατοχή καπνογόνου στο παιχνίδι της Α.Ε.Λ. με τον Π.Α.Ο.Κ. Ο 19χρονος φίλαθλος της Α.Ε.Λ. "συνελήφθη" από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου να κρατά καπνογόνο και μετά το τέλος της αναμέτρησης, αφού έγινε η ταυτοποίηση, άντρες της Αστυνομίας τον συνέλαβαν στο σπίτι του.
Από το http://www.sportlarissa.gr


Από το http://www.gate7fans.com
"...Το Σάββατο, επίσης, παντρεύτηκε, ένας σύγγαυρος και μετά την λήξη της τελετής κάποιοι φίλοι άναψαν καπνογόνα και έριξαν κροτίδες, για τον… «τζερτζελέ», ΔΕΝ έτρεξε μία, και ΔΕΝ ασχολήθηκε ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ συνελήφθη, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ μπήκε φυλακή… Και ΔΕΝ το πάμε παρακάτω, για το τι συμβαίνει εθιμοτυπικά, το Πάσχα, σε πάμπολλες περιοχές της Ελλάδος, δηλαδή… Ενώ όμως, συμβαίνουν, αυτά, αν κάποιος πιτσιρίκος ανάψει καπνογόνο ή ρίξει ένα δυναμιτάκι στο ΓΗΠΕΔΟ, κινδυνεύει με: 1)ΣΥΛΛΗΨΗ και 2) ΦΥΛΑΚΙΣΗ, σύμφωνα με τον αθλητικό (φασιστο) νόμο… Και ρωτάμε τώρα εμείς, αν ΔΕΝ είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ αυτό, τότε τι είναι, αλήθεια; Αν ΔΕΝ είναι ΑΔΙΚΟ αυτό, τότε πως ορίζουν κάποιοι την αδικία; Γιατί στην πράξη, ξέρετε τι σημαίνουν ΟΛΑ αυτά; Ότι ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να ανάψει καπνογόνο ή να ρίξει βεγγαλικά, σε οποιονδήποτε χώρο και να μην τρέχει μία, κυριολεκτικά, ενώ αν κάνει το ίδιο μέσα σ’ ένα γήπεδο ή έξω απ’ αυτό (!!) ακόμα, ακόμα ο ίδιος άνθρωπος θα πάει κατευθείαν φυλακή… Θα πάει φυλακή ακόμα κι αν έχει λευκό ποινικό μητρώο και ΧΩΡΙΣ το (συνταγματικά κατοχυρωμένο) δικαίωμα της ΕΦΕΣΗΣ!! Τόσο «δημοκρατικά» δηλαδή, τόσο «δίκαια»…"

Αυτά λοιπόν με τα γεγονότα. Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι πολλά ακόμα. Και θα είναι πολλά ακόμα. Και αυτό σαν αποτέλεσμα της ατιμωρησίας τόσων ετών, όπου δημιουργήθηκαν στρατοί φιλάθλων - οπαδών για ίδια συμφέροντα κάποιων, οι οποίοι πλέον δεν θα τους χρειάζονται πια, από ότι φαίνεται.

Νομίζω ότι είμαστε σύμφωνοι στην ανάγκη τιμωρίας των κακών οπαδών έτσι ώστε να εξαλειφθεί κάθε ίχνος βίας στα γήπεδα, αλλά όχι και να στερούμε το δικαίωμα της έφεσης. Μέχρι και οι ο δολοφόνοι το έχουν... Έλεος... Σε τι χώρα ζούμε...;

Ευχαριστών τα site των "οπαδών" για την πληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου