Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Ανταπόκριση από το μέτωπο...

Στο δρόμο για τη Βαγδάτη. Κάπως έτσι θα μπορούσα να παρομοιάσω το χθεσινοβραδινό ταξιδάκι της επιστροφής. Σας είχα πει ότι αυτά τα ταξίδια είναι γεμάτα ευφάνταστες εκπλήξεις προσφορά του κ. Σουφλιά. Μία πολλή ευχάριστη ταλαιπωρία που τα είχε όλα. Κατ' αρχήν βοήθησε και ο καιρός. Ασταμάτητη βροχή με τις αναμενόμενες συνέπειες. Οδηγάρες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και απλώς πάνε σε μία λωρίδα αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους και άλλοι τολμηροί και ταχύτατοι να περνάν από δίπλα σου σαν οδηγοί formula. Σε όλο αυτό το μπάχαλο εν μέσω καταιγίδας, προσθέτουμε και την ευγενική χορηγία του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., το οποίο είχε την φαενή ιδέα να απογορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στις 2 από τις 3 λωρίδες για περισσότερα από 10 km, λίγο πριν την είσοδο της Αθήνας, με αποτέλεσμα όλος ο κυκλοφοριακός φορτος να συγκεντρώνεται στην μία εναπομείνουσα λωρίδα κυκλοφορίας και προφανώς και στη Λ.Ε.Α. την οποία στην Ελλάδα την κάνουμε ότι γουστάρουμε πάντως όχι Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Τωρά γιατί εν μέσω βροχής, Κυριακή βράδυ, με την αναμενόμενη επιστροφή δύο λωρίδες ήταν κατέλλειμένες απο 2 μόλις μηχανήματα τα οποία προφανέστατα δεν δουλεύανε είναι πρωτοφανές. Ας συνεχίσουμε όμως.
Έχοντας καταλάβει όλο το οδόστρωμα οι αμέριμνοι ταξιδιώτες δεν υπολόγισαν τα υπόλοιπα ευτράπελα της επιστροφής. Έτσι τη στιγμή που υπήρχε ανάγκη να περάσει ένα ασθενοφόρο μέσα απο αυτό το μποτιλιάρισμα επικρατήσε χάος. Ούτε Λ.Ε.Α. υπήρχε, ούτε κάποιος διάδρομος εξυπηρέτησης. Ίσως αυτός που το είχε ανάγκη να μην βιαζόταν και τόσο. Βέβαια σε όλο αυτό το όμορφο ταξίδι προσθέστε και πέντε (5) αυτοκίνητα τα όποία είχαν παραδόσει "πνεύμα" επί της Λ.Ε.Α. 5 επιβατηγα οχήματα! Τα οποία προφανώς και είχαν περάσει Κ.Τ.Ε.Ο. Ευτυχώς! Αυτά τα όμορφα και μία καθυστέρηση τριών τετάρτων της ώρας προσθέθηκε με δωρεά αιτία ποιού;
Όλων μας. Υπουργεία, υπηρεσίες, δρόμοι, έργα, και προπάντων εμείς, οι πιο επιθετικοί οδηγοί της Ευρώπης (yes!) οι πιο ανεύθυνοι και πρωτοπόροι στα τροχαία δυστυχήματα (δημιουργόντας εθνικές οδούς νεκροταφεία) δημιουργήσαμε και δημιουργούμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να ταλαιπωρούμε εμάς και τους υπολοίπους συν;ταξιδιώτες μας.


Τσαγκαροδευτέρα σου λέει μετά!!! Άντε και καλή εβδομάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου