Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Η Ώρα της Γης

Δεν ξέρω ποια συμφέροντα είναι από πίσω, τι χρήματα συναλλάσσονται και τι πολιτικές εξυπηρετούνται με "περιβαλλοντικές" και "πράσινες" ενέργειες, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Μου φτάνει που υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν, άνθρωποι που διαθέτουν χρήματα, εργασία, χρόνο για να γίνουν και αυτοί κομμάτι αυτών των προσπαθειών.

Προσπάθειες σαν και αυτή που άρχισε ο ΣΚΑΪ τον περασμένο Νοέμβριο. Η αναδάσωση και πόσο μάλλον στην Αττική, είναι το μοναδικό και μεγαλύτερο έργο υποδομής που χρειάζεται επειγόντως η πρωτεύουσα. Ένα βήμα πριν την περιβαλλοντική εξαθλίωση, μονάχα τέτοιες πρωτοβουλίες έχουμε ανάγκη. Κανένα δρόμο, κανένα μετρό, καμία κατασκευαστική παρεμβολή. Από αυτές χορτάσαμε. Χόρτασε το μάτι μας το γκρίζο. Το βαρέθηκε. Γι' αυτό δεν μας νοιάζει ποιος είναι από πίσω. Μας χαροποιεί όμως και μας κάνει να ελπίζουμε, το γεγονός ότι φυτεύτηκαν 160.000 δένδρα σε όλη την Αττική. Αυτά βεβαίως δεν είναι αρκετά. Είναι όμως μια καλή αρχή. Που ελπίζουμε να συνεχιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα.


http://www.skai.gr/master_avod.php?id=114362&lsc=1

Όμως ένα μεγάλο γεγονός μας χτυπά την πόρτα και μας ζητάμε να λάβουμε μέρος, αντί απλώς να στεκόμαστε και να το κοιτάμε. Η Ώρα της Γης. Ή Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση της WWF, η οποία καλεί όλους τους πολίτες του πλανήτη να δώσουν ένα μήνυμα, στους έχοντας εξουσία ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά. Γι' αυτό θα πρέπει όλοι μας να κατεβάσουμε διακόπτες για μία και μόνο ώρα το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 8:30 μ.μ. Ίσως κάποιοι ξυπνήσουν λίγο πριν να είναι αργά.

http://www.earthhour.org/about/gr:el

Υ.Γ. Η συμμετοχή σε αυτές τις "πράσινες" ενέργειες μεγάλη, μεγαλύτερη από τη δύναμη πολλών αδρανών κομμάτων. Μην ξαφνιαστεί κανείς λοιπόν αν δει την "πράσινη επανάσταση" όχι μόνο στη Βουλή αλλά και real time. Γιατί όταν σου βάζουν τη θηλιά στο λαιμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου