Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Ακούω φωνές...

Προφανώς όλα είναι υποκειμενικά. Να το δεχτώ. Οτι η ανθρώπινη φύση αντιτίθεται γενετήσια στην αντικειμενικότητα. Αλλά η παραπλάνηση και η εξαπάτηση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει τουλάχιστον να σεβόμαστε τους κανόνες. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε το κέρμα από όποια μεριά μας συμφέρει. Στο θέμα μας λοιπόν.

Μεσήλικας ανώτατος υπάλληλος του κράτους, με 4ετή σύμβαση, εκλεγμένος, λάτρης της δημοκρατίας προωθεί μέσω Προεδρικού Διατάγματος τη δυνατότητα διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων. Τη διεξαγωγή εθνικών δημοψηφισμάτων την αποφεύγει εντέχνως, ίσως γιατί δεν το συμφέρει. Ίσως. Να 'ναι καλά πάντως, που προωθεί έτσι τη δημοκρατία στη τοπική κοινωνία. Ίσως κάποια στιγμή κάνουνε και δημοψήφισμα οι κάτοικοι της Πλάκας για την αντικατάσταση της Ακρόπολης με mall (δεν το βαρέθηκες τόσα χρόνια το μνημείο). Ζητείται πρόθυμος εργολάβος.

Από κάτω του, χωροταξικά, ζωγράφος, καλλιτέχνης δηλαδή, ελεύθερο πνεύμα επομένως, γέννημα θρέμμα Αθηναίος, με απόλυτη εμπιστοσύνη στον παραπάνω υπάλληλο και με καθαρές και μεστές όλο νόημα απόψεις. Λέγει λοιπόν "Σε όποιο δεν αρέσει η Αθήνα ας γυρίσει στο χωριό του". Ευχαριστούμε την τέχνη για τα όμορφα της λόγια.

Όλα αυτά λοιπόν πακετάρονται σε εφημερίδα - περιοδικό, ελευθέρα βοσκής και φωνής, άνευ αντιτίμου, προς απόδειξη της ελευθερίας της σκέψης του νεοέλληνα, νεανικού ύφους και χαρακτήρα. AV 19-25 Φεβρουαρίου 2009 σελ.72

Έτσι απλά για να προσέχουμε τι διαβάζουμε στο μπάνιο μας, τις δύσκολες μέρες.

1 σχόλιο:

  1. Και όποιος δε γουστάρει το Κολωνάκι παίρνει στα χέρια σφυριά και βαριοπούλες και βαράει αλύπητα με τη δικαιολογία μιας προκήρυξης. Να το πρώτο δημοψήφισμα:Ποιο χωριό καίγεται πιο όμορφα; Το Κολωνάκι ή τα Εξάρχεια; Εύγε παιδιά, τα καταφέρατε. Σπάσατε όλες τις SLK του Κολωνακίου. Σαν να είναι όλα πολύ καλύτερα τώρα, τι λέτε;
    http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/13/1640703.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή