Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Highway to ...?

Άλλη μία Παρασκευή, πριν από ακόμη ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα σε συσκευασία Σαββατοκύριακου, ένα "σάλτο μορτάλε" στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αποικιακής Δημοκρατίας της Ζιμπάμπουε στα Βαλκάνια. Μία ευχάριστη βόλτα σε δρόμους μίας άλλης εποχής, γεμάτους νέα δρώμενα, που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση μέχρι να φτάσετε στον πολυπόθητο προορισμό σας.Λακκούβες - κρατήρες στη μέση του οδοστρώματος, μπαλώματα σε ύψος βουνού για την απόσβεση της αγοράς των νέων σας αμορτισέρ, οδοστρώματα σε σχήμα τραγανιστών πατατακίων με γεύση barbeque από τις διαχύσεις καυσαερίων και όλα αυτά στη μοναδική τιμή των 15 € και οι βενζίνες δικές σας.

-Μα καλά τα 15 € από που προκύπτουν;
-Σας παρακαλώ κύριε μου. Πώς θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε;
-Πώς;
-Με διόδια. Κοιτάξτε πως έχει το πράγμα.
Κατ' αρχήν αυτός ο δρόμος δεν είναι δικός σας. Ούτε του ελληνικού δημοσίου. Είναι της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας για όσα χρόνια προβλέπει η σύμβαση της, συνήθως 20 με 30 χρόνια. Εμείς λοιπόν παραλάβαμε χάος. Για να σας κάνουμε ανθρώπους δεν θα βάλουμε και λεφτά από την τσέπη μας. Εσείς θα το πληρώσετε το "μάρμαρο". Πληρώστε λοιπόν κάτι λίγο, εν μέσω κρίσης, και εμείς σε 10 χρονάκια που θα έχουμε αποσβέσει το έργο με τα λεφτουδάκια σας ΘΑ σας την έχουμε έτοιμοι την εργάρα σας. Άντε να υπολείπονται κάτι μερεμετάκια.

-Και μετά; Δεν θα πληρώνουμε κάτι ε;
-Συγνώμη αλλά μάλλον μας κάνετε πλάκα. Εννοείται πως θα πληρώνετε. Για τη δήθεν συντήρηση του έργου. Ή καλύτερα για τη συντήρηση των μεγαλοτσεπών. Αλλά πολύ με κούρασες αδερφέ. Πήγαινε τώρα και γίνε θυσία στους δρόμους και κάτι θα κάνουμε ειδικά αν σκοτωθούν και καμιά τριανταριά παιδάκια. Άντε πολύ με κούρασες.

Αυτά τα όμορφα ζούμε για καμιά πενηνταριά χρόνια. Απλώς τώρα τα λεφτά τα πολλά τα τρώνε οι ανάδοχοι.

Άντε και καλή επιστροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου